AZ ENERGETIKAI FELÜLVIZSGÁLAT IGAZOLÁSA

Energetikai felülvizsgálati jelentés

A jogszabályi előírások és adatszolgáltatás teljesítése

Az energetikai felülvizsgálat a jelentéssel zárul

Az energetikai felülvizsgálati jelentés dokumentálja a vizsgálat minden eredményét. Az energetikai felülvizsgáló mérnök ebben jelöli meg a rendelkezésére bocsátott és hiányzó dokumentumokat, az energetikai felülvizsgálat során alkalmazott szabványokat, rendeleteket, dokumentálja a helyszíni ellenőrzés megállapításait, az elvégzett mérések módszerét, a mérés során tapasztaltakat, a mérések és a számítások eredményeit, valamint a felülvizsgálatba bevont szakértők által végzett tevékenységeket.

Így készül el az energetikai felülvizsgálati jelentés

1.

Előkészületek

Szerződéskötést követően egyeztetjük a fűtésről, illetve légkondicionálásról rendelkezésre álló információkat, dokumentumokat.

1-2 hét
2.

Helyszíni mérés

Helyszíni szemle és műszeres mérés keretében megvizsgáljuk és dokumentáljuk az épületgépészeti berendezéseket, műszaki paramétereiket.

1 nap
3.

Jelentés

A felmért, illetve irodai munka keretében kiszámított műszaki adatokat felöltjük a kormányzati adatbázisba, kiállítjuk az energetikai felülvizsgálati jelentést.

1-2 hét

Az elkészítést igazoló dokumentum

A helyszíni szemle alapján kiállított energetikai felülvizsgálati jelentés egy példányát átadjuk Önnek, ezt megőrizve a későbbiekben is igazolható az energetikai felülvizsgálat teljesítése. A munka során a hatósági adatszolgáltatást is elvégezzük, így az energetikai felülvizsgálat igazoltnak minősül. Szolgáltatásunkra "jogszabályi compliance" garanciát adunk, azaz biztosítjuk, hogy Ön mint kötelezett teljesíti a törvényben előírtakat.

A jelentés ezeket tartalmazza

Az energetikai felülvizsgálati jelentés egy igazoló okirat, amely bizonyítja, hogy a vizsgálat megtörtént az abban foglalt adminisztratív és műszaki adatok szerint. A jelentés tartalmát kormányrendelet határozza meg.

Teljesítjük a hatósági adatszolgáltatást

Az energetikai felülvizsgálatról az energetikai felülvizsgáló teljes körű adatszolgáltatást teljesít Nemzeti Klímavédelmi Hatóság felé, azaz a felülvizsgálati jelentés a Hatósághoz kerül. A helyszíni vizsgálaton alapuló energetikai felülvizsgálati jelentés egy példányát a felülvizsgáló köteles átadni a rendszerüzemeltetőnek (az épület üzemeltetőjének, ennek hiányában az épület tulajdonosának). A rendszerüzemeltető a felülvizsgálati jelentést köteles átadni az épület tulajdonosának és bérlőjének.

Kérjen bővebb információt!

+36-20-374-5320

felulvizsgalat@otk.hu

Ha árajánlatot szeretne

Hívjon minket, vagy töltse ajánlatkérő űrlapunkat, hogy rövid időn belül árajánlatot küldhessünk Önnek!

ÁRAK